Total tid 2 timmar 35 min
Förberedelsetid 5 min

Ingredienser
2 paket kikärtor
1 msk olivolja
½ tsk Salt
Alternativ 1
1 msk garam masala
1 tsk vitlökspulver
Alternativ 2
1 msk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
Steg 1
Sätt ugnen till 140 °C. Häll av vätskan från kikärtorna och skölj. Låt vattnet rinna av så mycket som möjlig och lägg sedan ut kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper.
Steg 2
Häll på oljan och kryddorna och se till så att alla kikärtor får lite av det goda. Vill du använda andra kryddor är det fritt fram.
Steg 3
Låt kikärtorna ligga på låg värme i ca 2,5 h. Håll koll på dem och rör om ibland.
Användning
Ät kikärtorna som snacks, krutonger i en sallad eller som knaprigt tillbehör till pastan.